top of page

Sobre mi

               

                 Hola!

 

 

 

Tafaneries diverses sobre mi

Vaig prendre consciència que m'agradaria dedicar-me a alguna cosa relacionada amb les llengües durant el temps que vaig viure a França fent d'au-pair. Buscava un canvi d'aires i vaig trobar la meva autèntica vocació. Més tard, durant unes estades estiuenques a Irlanda (que curtes que se'm van fer!) vaig veure clar que les llengües havien de ser el meu modus vivendi: tenia facilitat pels idiomes i, a més, gaudia aprenent-los.

La urgència de millorar a nivell oral em va fer buscar la interacció amb gent que tingués com a llengua materna l'anglès o el francès. Això va provocar que, a banda d'ampliar el meu vocabulari i millorar la meva dicció, fes fora la vergonya i em convertís en una persona més oberta, més tolerant i amb una visió més renovada de les coses. I és que quan aprenem una nova llengua, irremeiablement passem a interessar-nos per la seva cultura (història, gastronomia, música), fet que ens fa créixer com a persones i ens dota fins i tot d'una nova personalitat, molt més global i cosmopolita.

Amb el temps, i ja amb un domini important d'ambdues llengües, podia gaudir com mai de llegir-les, d'escriure-les, de traduir-les i de corregir-les. I llavors vaig sentir la necessitat irreflenable de voler compartir aquest coneixement amb altres persones i fer que descobrissin, com m'havia passat a mi, els nous horitzons que s'obren quan coneixes idiomes. Per això l'any 2015 em vaig llançar a l'aventura d'obrir una acadèmia, que fins a dia d'avui m'ha permès portar a terme el meu somni d'ensenyar i m'ha dut a conèixer gent de totes les edats que m'ha aportat experiència, humanitat i grans moments.

I en el meu temps lliure què faig? Ho endevineu? Mots encreuats, jocs de paraules, seguir comptes sobre idiomes a Instagram, llegir novel·les sempre amb un llapis a punt, i perseguir turistes despistats per si necessiten ajuda per trobar algun lloc o tenen problemes en fer-se entendre.

Mercè Pallarols

Traducció i correcció

Serveis lingüístics

Traductora

foto perfil Mercè Pallarols traductora traducció correctora correcció edició de textos
bottom of page